Μυθιστόρημα ✒ και ό,τι είναι γραπτό…

Σχετικά με την συγγραφέα

Σ
Γεννήθηκα στο Βόλο στις 2/10/56.
 
Σε ηλικία ενός έτους η οικογένειά μου επέστρεψε στην Αθήνα. Η εφηβεία μου συνέπεσε με τα χρόνια της χουντικής επταετίας, γεγονός καθοριστικό για την πρώιμη πολιτικοποίησή μου, τα πολλαπλά ερωτήματα και τις ιδεολογικές αναζητήσεις.
 
Όταν τέλειωσα το σχολείο ο πατέρας μου δήλωσε αδυναμία να στηρίξει οικονομικά τις μουσικές σπουδές μου -ήταν ήδη πολύ μεγάλος και είχε χάσει τη δουλειά του από την χούντα- έτσι αναγκάστηκα να τις διακόψω προκειμένου ν’ αναλάβω το βιβλιοχαρτοπωλείο της επίσης ηλικιωμένης θείας μου, ώστε πλέον να μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου, αλλά να βοηθήσω και τους γονείς. Αργότερα όμως το εγκατέλειψα και ασχολήθηκα με τις μεταφράσεις λογοτεχνικών βιβλίων.
 
Το 1992 αποφάσισα να ολοκληρώσω και τις σπουδές μου στη μουσική, συγκεκριμένα στο φλάουτο. Επέστρεψα στο Βόλο με το φλάουτό μου και μέσα σε 4 μόνο χρόνια κάλυψα τα κενά και κατάφερα να πάρω το δίπλωμά μου με άριστα. Ήμουν από τα πρώτα μέλη στης Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου και δίδαξα στα Δημοτικά Ωδεία Καρδίτσας και Βόλου και στα μουσικά Σχολεία Λάρισας και Βόλου. Τώρα διδάσκω στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και στο Ωδείο ‘Ρυθμός’.
 
Ως μουσικός, εκτός από τη συμμετοχή μου στην ορχήστρα του Βόλου, έχω δώσει συναυλίες ως σολίστ με τις ορχήστρες Βόλου και Λάρισας, καθώς και διάφορα ρεσιτάλ.
 
Επί 9 χρόνια ήμουν καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φλάουτου που διεξαγόταν στη Μακρινίτσα, το οποίο και σταμάτησε λόγω κρίσης. Όσο δίδασκα στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου είχα δημιουργήσει την μοναδική σ’ όλη την Ελλάδα μπάντα με φλάουτα (οι Σύναυλοι) δίνοντας αξιόλογες παραστάσεις σε συνεργασία με άλλα σύνολα όπως μπαλέτο, χορωδίες, κουκλοθέατρο κλπ και με έργα ειδικά γραμμένα ή διασκευασμένα για το σύνολο.
 
Από συγγραφικής πλευράς έχω μεταφράσει πολλά βιβλία από τα Αγγλικά (ήμουν η πρώτη που ανακάλυψε και μετέφρασε στην Ελλάδα την βραβευμένη με Νόμπελ Ναντίν Γκόρντιμερ) κι έχω εκδώσει τρία παιδικά με μουσικά θέματα.
 
Έχω έναν λατρευτό γιο που με έχει κάνει γιαγιά…

33,096 Σχόλια