Search Day Night
Search

«Frequencies»: Η αποκαλυπτική ταινία για την μουσική που πρέπει να δεις! (βίντεο)

Η ταινία ανήκει στην κατηγορία της «επιστημονικής φαντασίας», αλλά… πόσο «φανταστική» αλήθεια είναι, και πόσο «επιστημονική»;

Αν με ρωτoύσε κάποιος, για μένα, είναι ίσως η καλύτερη ταινία του 21ου αιώνα, μέχρι στιγμής. Αλλά πριν σας την παρουσιάσω, αν δεν την έχετε ήδη δει, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση: Φροντίζετε τη διατροφή σας, αυτό που τρώτε και επιλέγετε να βάλετε στον οργανισμό σας προκειμένου να έχετε μια καλή υγεία και fitness -ελπίζω! Ωστόσο, δίνετε την ίδια προσοχή στο τι ακούτε; Γιατί, ενώ η τροφή πάει στο στομάχι για επεξεργασία και λοιπή διαδικασία, τα ακούσματα πάνε απευθείας σε όλο το νευρικό μας σύστημα, πλούσια σε συχνότητες και δονήσεις και, ή το “τρέφουν” ή το αποδυναμώνουν.

Η ταινία «Frequencies» χαρακτηρίστηκε ως “ρομάντζο επιστημονικής φαντασίας” και ίσως αυτό κάπως σε ξενερώνει. Αλλά η τρυφερή ιστορία που εκτυλίσσεται ανάμεσα στους δυο νεαρούς ήρωες είναι μόνο η αφορμή. Η ταινία καταπιάνεται με ένα υπαρκτό θέμα που ωστόσο δεν πολυσυζητιέται: τις συχνότητες που έχει ο κάθε άνθρωπος, πως τι εκπέμπει και πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Σε ένα σχολείο χαρισματικών παιδιών, όπως είναι και οι δυο ήρωες, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο θέμα των “συχνοτήτων” των ατόμων.

Η νεαρή Marie Curie Fortune διαθέτει μια απίστευτα υψηλή συχνότητα, ενώ ο Isaac Newton Midgeley διαπιστώνει ότι η δικιά του είναι ιδιαίτερη χαμηλή. Οι δυο τους δεν είναι συμβατοί, και γίνονται ακόμα και επικίνδυνοι αν βρεθούν στον ίδιο χώρο για περισσότερο από ένα ένα λεπτό. Η Marie έχει μια τυχερή και επιτυχημένη ζωή, ωστόσο χωρίς όμως συναίσθημα. Ο Isaac έχει συναίσθημα, αλλά δεν τα πάει καλά με το θέμα τύχη. Επιπλέον, είναι τρελά ερωτευμένος με την Marie (και εκείνη μαζί του μόνο που δεν το ξέρει) και ψάχνει να βρει τρόπους για να μπορέσουν να συνυπάρξουν.

Η ταινία, με αυτό το άκρως πρωτότυπο σενάριο της, μας δίνει με έναν τρυφερό τρόπο να καταλάβουμε τη σημασία των συχνοτήτων – δονήσεων που εκπέμπουμε ως άνθρωποι στη ζωή μας, αλλά και πως οι λέξεις, ανάλογα με τη συχνότητα κύματος που εκπέμπουν, μπορούν να προγραμματίσουν και να χειραγωγήσουν ένα ή περισσότερα άτομα!

Ενδιαφέρον επίσης έχει ο ρόλος του συγχρονισμού και η επιρροή των δονήσεων της μουσικής στην ανθρώπινη ψυχή, ειδικά της κλασσικής μουσικής, όπου στο τέλος υπάρχει και μια αποκάλυψη: Πως ακούγοντας κάποιον συγκεκριμένο συνθέτη, μπορεί κανείς να προστατευθεί από τις όποιες κακές συχνότητες/δονήσεις γύρω του, ακόμα και… από το mind control, που σύμφωνα με την ταινία φέρεται να επιχείρησε κάποια μυστική οργάνωση.

Ποιο είναι αυτό το μυστικό που αποκαλύπτει η ταινία ως «αντίδοτο» στις κακές συχνότητες ενός περιβάλλοντος; Να το αποκαλύψω ή όχι;

Θα το βάλω στο κρυφό λινκ στο τέλος του άρθρου για όσους δεν αντέχουν από περιέργεια και θέλουν τώρα την απάντηση. Ωστόσο προτείνω να την δείτε οπωσδήποτε, και πιστέψτε με, θα την απολαύσετε με το παραπάνω, καθώς είναι γεμάτη περιπέτεια, αίσθημα και πολύ επιστημονική… «φαντασία» που βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες.

Η σκηνή της «αποκάλυψης» του μυστικού
Ο πατέρας του Theo αποκαλύπτει ότι η μουσική, ειδικά αυτή του Μότσαρτ, μπόρεσε να εξισορροπήσει τις συχνότητες όλων και να ακυρώσει τις ιδιότητες του mind control. Ακούγεται τραβηγμένο ή παράλογο; Ούτε μια ούτε δυο, αλλά πολλαπλές επιστημονικές μελέτες κάνουν λόγο για το περίφημο Mozart effect, και τις ευεργετικές ιδιότητες ακούσματος της μουσικής του. Και μόλις βγήκε και μια πρόσφατη: Νέα Μελέτη: Η μουσική του Μότσαρτ μειώνει τη συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων σε άτομα με επιληψία.

Η περίφημη σκηνή:

Δες εδώ όλη την ταινία:

more classical music

Total
0
Shares

Το Ορατόριο του Μπερλιόζ “Η παιδική ηλικία του Χριστού”

ΟΈκτορας Λουδοβίκος Μπερλιόζ ανήκει στους μεγάλους μουσικοσυνθέτες της ανθρωπότητας. Γεννήθηκε στην Κοτ-Σαιντ-Αντρέ (Ιζέρ) της Γαλλίας στις 11 Δεκεμβρίου…

You May Also Like

Total
0
Share