Search Day Night
Search

Πόσο γλυκούλικο ήταν το ελεφαντάκι, τι χρώμα είχε και πόσο μεγάλα ήταν τα αυτιά του;

Ο Γρηγόρης γύρισε ξαφνιασμένος κι εκεί, ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα, είδε να ξεπροβάλλει ένα ελεφαντάκι, τόσο γλυκούλικο και καθόλου φοβιστικό, ροζ στο χρώμα και με καταγάλανα μάτια, και δυο τεράστια μεγαλοπρεπή αυτιά!

Στα 100 παιδιά που θα διαβάσουν αυτή τη φράση, 100 διαφορετικές εικόνες θα σχηματίσει η φαντασία τους. Αυτή είναι και η μαγεία του βιβλίου.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καμία εικόνα, καμία ταινία ή κινούμενα σχέδια δεν έχουν καταφέρει αυτό που εδώ και χρόνια κάνει ένα βιβλίο: να εξάψει την μοναδική και ξεχωριστή φαντασία του κάθε αναγνώστη.

Η απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία οι ανήλικοι μπλέκονται από νωρίς και στις καταστρεπτικές πλατφόρμες αποχαύνωσης τύπου TikTok είναι ένα καλό βιβλίο.

Η απάντηση στις οθόνες τεχνολογίας που εκπέμπουν μπλε φως και προκαλούν διάφορα προβλήματα ειδικά λίγο πριν την ώρα του ύπνου, είναι το χαρτί και η μεθυστική μυρουδιά του τυπογραφείου που όλοι αγαπήσαμε. Το θρόισμα του γυρίσματος των σελίδων σαν εκείνο των φύλλων των δέντρων όταν το φυσάει ένα απαλό αεράκι, είναι κύκλος της φύσης πολύτιμος κι αναντικατάστατος στην ανάπτυξη των παιδιών, στην απόλαυση των μεγάλων.

Επιλέξτε ένα καλό παιδικό βιβλίο που θα προασπίσει την αθωότητα των παιδιών, μακριά από προπαγάνδες και κοινωνικό προγραμματισμό, που θα ενισχύσει την φαντασία, δημιουργικότητα, και οξυδέρκεια, ενώ παράλληλα το παιδί σας θα αποκτήσει τα κατάλληλα ερεθίσματα, τις βασικές γνώσεις και την αναγκαία κριτική αντίληψη, εφόδια πολύτιμα για τον μετέπειτα βίο του.

Total
0
Shares

Η 20χρονη Αμάρα Στρέντι κέρδισε τη μάχη με τα «αιώνια χημικά», αλλά έχασε εκείνη με τον καρκίνο

Την τελευταία φορά που η Αμάρα Στρέντι κατέθετε μπροστά στους νομοθέτες της Μινεσότα, η φωνή της έτρεμε από…

You May Also Like

Total
0
Share